Etappe 5 : Montreux - Zweisimmen - Interlaken Ost 13.10.2017

Na het intermezzo met de SBB kunnen we van Montreux met de MOB naar Zweisimmen met de Goldenpass Classic. En de BLS brengt ons dan verder tot Interlaken Ost. Normaliter neem je op dit traject de Goldenpass Express maar die zat vol.
I7P_1876 De ochtendstond heeft goud in de mond. Maar vandaag is het toch maar een grijze bedoening bij het depot van de Montreux Oberland Bernois in Montreux.
1
De ochtendstond heeft goud in de mond. Maar vandaag is het toch maar een grijze bedoening bij het depot van de Montreux Oberland Bernois in Montreux.
I7P_1877 Onze koets staat al klaar. De gewone Goldenpass was volzet en dus moeten we een uur vroeger met de classic naar Zweisimmen. De wagon lijkt wel een...
2
Onze koets staat al klaar. De gewone Goldenpass was volzet en dus moeten we een uur vroeger met de classic naar Zweisimmen. De wagon lijkt wel een…
I7P_1879 Groote Broer heeft al een plaatsje gezocht bovenop een pluchen zetel. Alles ademt luxe van weleer op.
3
Groote Broer heeft al een plaatsje gezocht bovenop een pluchen zetel. Alles ademt luxe van weleer op.
W00_4225 De trein klimt al snel tpt bpvem de huizen. Een laatste zicht op Montreux, het meer van Genève en de Alpen op de grens met Italië.
4
De trein klimt al snel tpt bpvem de huizen. Een laatste zicht op Montreux, het meer van Genève en de Alpen op de grens met Italië.
W00_4229 Boven Montreux vormt de vochtige lucht van het meer mistsluiers.
5
Boven Montreux vormt de vochtige lucht van het meer mistsluiers.
W00_4247 Mistsluiers langs de route naar Gstaad en Zweisimmen.
6
Mistsluiers langs de route naar Gstaad en Zweisimmen.
I7P_1881 Drukte in het station Zweisimmen. Een GDe 4/4, een Gm 4/4 en een Ge 4/4 aan het werk om een nieuwe goldenpass trein samen te stellen.
7
Drukte in het station Zweisimmen. Een GDe 4/4, een Gm 4/4 en een Ge 4/4 aan het werk om een nieuwe goldenpass trein samen te stellen.
I7P_1882 In tegenstelling tot de Glacier Express, verandert de MOB wel elk jaar van kleur. Een colorische kakofonie.
8
In tegenstelling tot de Glacier Express, verandert de MOB wel elk jaar van kleur. Een colorische kakofonie.
I7P_1884 Ondertussen is mijn in het station hard bezig aan het verbinden van de normaal- en smalspoor routes. Na veel uitstel zal de Goldenpass kunnen rijden van...
9
Ondertussen is mijn in het station hard bezig aan het verbinden van de normaal- en smalspoor routes. Na veel uitstel zal de Goldenpass kunnen rijden van…
I7P_1885 Voila, nog een Goldenpass rijtuig, nu in het goud zoals een verpakking van gummi-beertjes.
10
Voila, nog een Goldenpass rijtuig, nu in het goud zoals een verpakking van gummi-beertjes.
I7P_1886 Station Zweisimmen.
11
Station Zweisimmen.